Ogled vsebine
Citroën Ami v novih barvah
CITROËN AMI V NOVI BARVI IN Z NOVIMI IZVEDENKAMI
22.5.2024
Citroën Ami ima na voljo novo barvo Night Sepia. Z najnovejšo temno rjavo barvo bo Ami pridobil povsem novo prezenco. Celoten izbor vozil Citroën Ami je naredil pomemben korak z združitvijo najbogatejših izvedenk, Tonic in Pop, v najnovejšo izvedenko Peps, ki ponuja številne kontraste, grafične elemente in barvne poudarke ter opremo, ki poenostavi vsakodnevno življenje.

Citroën Ami je doživel popolno preobrazbo in se odel v novo temno rjavo barvo »Night Sepia«. Ami je model, ki ponuja odgovor na izzive mikro mobilnosti in energetskega prehoda s cenovno dostopnim in inovativnim električnim vozilom, ki ga lahko uporabljajo posamezniki že od 15. leta starosti dalje z vozniškim dovoljenjem AM, poleg tega pa omogoča varno in udobno vožnjo dvema potnikoma.

 

Ob tej priložnosti se nam predstavlja s prenovljenim izborom vozil. Iz najboljših elementov izvedenk Tonic in Pop modela Citroën Ami smo ustvarili novo izvedenko Peps, ki se odlikuje po privlačnem slogu, prežetem s kontrastnimi, barvnimi in grafičnimi elementi ter domiselnimi dodatki za popestritev vsakodnevne uporabe vozila. Kot vselej, je Citroën tudi tokrat pozorno prisluhnil svojim strankam in posodobil izvedenko Cargo. Namesto slednje bo odslej med dodatno opremo na voljo modul My Cargo Kit, ki bo omogočal še bolj vsestransko uporabo vozila Ami, saj sovoznikovega sedeža ne bo več treba »žrtvovati«. Stranka se bo lahko sama odločila, ali želi z vozilom prepeljati potnika ali vanj namestiti modul, s katerim pridobi praktičen prtljažni prostor, ki je povsem enostaven za montažo.

 

Nova barva karoserije: Night Sepia

 

Ami je dobil novo barvo karoserije, ki bo nadomestila prvotno modro barvo in bo na voljo za vsa vozila iz izbora. Z najnovejšo temno rjavo barvo Night Sepia bo Ami pridobil povsem novo prezenco. Temnejša barva karoserije, ki je nekakšen preplet rjavih in sivih odtenkov, bo Amiju dala več globine in kakovosti, hkrati pa bo poudarjala njegove tople in naravne registre. Gre za vsestransko barvo, ki se odlično ujema z različnimi barvnimi animacijami in nalepkami vozila Ami. Rjava barva ustvari vzdušje, ki je hkrati elegantno in sproščeno, odvisno od njene kombinacije z drugimi barvami in materiali.

 

 

Prenovljen izbor vozil, ki uvaja izvedenko My Ami Peps

 

Citroën bo s predstavitvijo bogato opremljene izvedenke My Ami Peps, ki združuje najboljše lastnosti prejšnjih izvedenk Pop in Tonic, temeljito prenovil svoj izbor vozil. Najnovejša izvedenka se bo pridružila osnovni izvedenki Ami Ami in izvedenkam srednjega razreda My Ami Orange, Grey in Blue.

 

Po zunanjosti je My Ami Peps dinamična različica vozila Ami, ki šviga po mestnih ulicah in igrivo spominja na majhen športni avtomobil. Pridobila je tudi nekaj funkcij pravega mestnega pustolovca. Izvedenka Peps ima nadvse izrazen prednji del s črno grafično letvijo pod vetrobranskim steklom, ki jo krasijo vodoravne nalepke v živahni rumeni barvi in črne obrobe žarometov. Zasluge za njen dinamični pridih si delijo štirje okrasni kolesni pokrovi s cvetličnim vzorcem in belimi dekorativnimi elementi, zadnji spojler, dve nalepki na zadnji vogalni steni in dve nalepki na pragovih vrat.

 

Kontrastne okrasne elemente krasijo živahne barve, kot sta zelo energična infrardeča rdeča in nadvse poživljajoča rumena. Slednji namreč izpostavita značilne geometrijske oblike, ki spominjajo na svet video iger. Številka 2 je poklon številki, ki jo običajno zasledimo na dirkalnih avtomobilih. Krog v predelu zadnje vogalne stene je razdeljen na dve polovici, eno polno in drugo mrežasto, s čimer poudari grafični slog in spominja na okroglo obliko vozila in okrogle žaromete. Pridružuje se mu tudi krog na kapsuli na spodnjem delu vrat. Črte na spodnjem delu kapsule spominjajo na Citroënovo dvojno puščico in se ujemajo s subtilnimi motivi na črni okrasni letvi na sprednji strani.

 

Uporabniku je v notranjosti izvedenke My Ami Peps na voljo vsa serijska oprema, ki poenostavi vsakodnevno uporabo, s funkcionalnimi dodatki, kot na primer sponka za pametni telefon, mreže na vratih z okrasnim oranžnim trakom, sredinska pregradna mreža, rumena kljuka za torbo in tri odlagalna mesta oranžne barve. Notranjost krasita tudi dva pasova za odpiranje in okrasni šivi na oranžnih preprogah. S pomočjo enote za vzpostavitev povezave »My Connect box« lahko pametni telefon povežete z vozilom Ami in tako dostopate do vseh njegovih podatkov (razpoložljiv doseg, število prevoženih kilometrov, opozorila o vzdrževanju ...). Namesto informacijsko-razvedrilnega sistema je na voljo vmesnik »My Ami Play«, ki pametni telefon spremeni v instrumentno ploščo s hitrim dostopom do navigacije, glasbe, radia ali telefonskih klicev. Vse te funkcije lahko upravljate na daljavo z gumbom »Citroën Switch« na volanu, da lahko ves čas spremljate dogajanje na cesti in vozite povsem brezskrbno in varno.

 

 

My Cargo Kit: domiselna modularna garnitura za vsestransko uporabo

 

Citroën se je na pobudo poslovnih uporabnikov in na podlagi njihovih izkušenj pri delu odločil nadgraditi izvedenko My Ami Cargo z modularno garnituro, ki bo na voljo v poprodaji. Po zaslugi nove dodatne opreme lahko sovoznikov sedež ostane v Amijevem potniškem prostoru, tako da lahko uporabnik povsem enostavno izbira med optimalno velikim prtljažnim prostorom in prevozom potnika, kar mu zagotavlja odlično prilagodljivost. Ta novost je dokaz, da želimo v svojo ponudbo vključiti prilagodljive rešitve, ki ustrezajo širokemu razponu potreb poslovnih uporabnikov po mobilnosti in uporabnosti.

 

Garnituro se zelo enostavno namesti z zgolj nekaj gibi. Prvi del, ki ga tvorita dve loputi, se namesti navpično, s čimer se voznikov prostor loči od sovoznikovega ter prepreči, da bi se recimo paket prevrnil na voznikovo stran. Drugi del, sestavljen iz štirih loput, se razpre nad sovoznikovim sedežem od naslonjala do prostora za noge, s čimer se pridobi praktično nakladalno površino, ki varuje sedež. Na voljo je tudi predelna mreža, ki se razteza od zgornjega dela sedežnega naslonjala do armaturne plošče, da zakrije pakete, odložene v prostoru za shranjevanje.

 

Po zaslugi modula My Cargo Kit lahko brez omejitev prepeljete razne pakete, če se na primer ukvarjate z dostavo v zadnjem kilometru ali s katero koli drugo dejavnostjo. Do njega lahko povsem enostavno dostopite zaradi kota, pod katerim se odpirajo vrata. Pod mrežo za shranjevanje je na voljo do 200 litrov prostora za odlaganje, skupna prostornina celotnega vozila pa znaša 340 litrov. Vse tri elemente garniture lahko kadar koli zložite in jih namestite za sedež v posebno torbo, ter z vozilom brezskrbno prepeljete dve osebi.

 

My Cargo Kit je idealna rešitev za poslovne uporabnike, saj jim omogoča še več prilagodljivosti.